Behoeften ontdekken die kansen beloven

Hoe ontwikkel je een productconcept dat aansluit bij echte onvervulde behoeften? En hoe bouw je dat uit tot product features die een schot in de roos zijn?

Gewoon vragen?

Traditionele onderzoeksmethoden blijken maar beperkt geschikt om werkelijk in de behoeftenwereld van mensen door te dringen. Vooral latente behoeften blijven in een ‘gewoon’ interview buiten beeld. Ze zijn onder de drempel van het bewustzijn verborgen. Of mensen kunnen ze moeilijk onder woorden brengen. Die behoeften ontdekken levert vaak grensverleggende én concurrerende productoplossingen op. Vooral als je de positionering en de centrale benefits kunt laten aansluiten bij functionele of expressieve waarden.

Inspirerende insights vinden

We gebruiken methoden die een aanvulling zijn op de gangbare methoden en technieken. We ‘vergeten’ bijvoorbeeld soms dat degenen die we onderzoeken “gewoon mensen zoals jij en ik” zijn. Grote kans dat ze dat namelijk niet zijn. Want onze wereld raakt steeds verfijnder gesegmenteerd naar life styles. Als marketeer, voorlichter, of onderzoeker kun je onmogelijk een duidelijk beeld hebben van wat daar precies leeft. Daarom zetten we methoden in waarmee je dat wel krijgt. Dat levert verrassende insights op, die creativiteit prikkelen en inspireren tot winnende productproposities.


Back to top