Loyaliteit en tevredenheid

Laten zien hoe je je klanten tot trouwe klanten maakt, daarin zijn we onovertroffen. Klantentevredenheidsonderzoek dat actionable insights oplevert vraagt natuurlijk meer dan platgetreden standaardmethoden. Geen ontoereikende confectie oplossingen voor iets wat om maatwerk vraagt. Tevredenheidsonderzoek moet zich richten op wat jouw klanten tevreden of ontevreden maakt.

Maar hoe belangrijk klantentevredenheid ook is, het is zeker geen perfecte voorspeller van trouw. Gevaarlijk dus om alleen daarop op te vertrouwen.

Hoe kan het beter?

We onderzoeken de kenmerken die er voor je klanten echt toe doen. Alleen die ‘vital few’ beïnvloeden hun trouw. Verder letten we op de bekende negen drivers van klantentrouw. En we houden er ook rekening mee dat kwaliteitskenmerken die trouw helpen bouwen een levenscyclus hebben, net als producten.

Kwalitatief onderzoek om scherper te sturen

Meten bij tevredenheidsonderzoek moet. Maar wie zijn klanten serieus neemt kan onmogelijk zonder maatwerk. En dat vraagt kwalitatief onderzoek. Onthullende kwalitatieve methoden laten zien hoe het er met de tevredenheid en de loyaliteit van je klanten voorstaat. En dankzij kwalitatief vooronderzoek weet je ook hoe dat komt. Daardoor kun je tijdig en scherp sturen op klantentrouw.

 


Back to top